Set Asas Kawal Kolestrol Anda

Assalamualaikum

Pernah tak anda semua membuat pemeriksaan lengkap ujian darah di klinik atau hospital?. Jika anda belum pernah saya nasihatkan agar anda segeralah membuat pemeriksaan lengkap.

Berdasarkan pengalaman saya sendiri, sebelum ini saya tidak kisah untuk membuat pemeriksaan darah. Alasannya adalah saya takut tengok jarum dan ambil darah sakit.

Setiap hari kita makan dan langsung tidak menghiraukan jenis makanan yang diambil. Lama- kelamaan penyakit pun mula menghampiri tambahan umur juga semakin meningkat.

Rata-rata kita rakyat Malaysia gemar mengambil makanan segera sewaktu makan tengahati kerana ia mudah dan cepat tanpa kita memikirkan kesan sampingan jangka masa panjang. Berikut merupakan senarai contoh makanan yang tinggi kolestrol.Set Asas Kawal Kolestrol Anda

Kolestrol yang tinggi dalam badan kita merupakan pembunuh dalam diam. Ia tidak menunjukkan sebarang tanda awal namun dalam diam kolestrol akan mula menutup injap saluran darah kita.

Pada dasarnya orang beranggapan bahawa yang berbadan besar atau obesiti mempunyai kolestrol yang tinggi. Namun jangan terkejut bahawa selalunya orang berbadan kecil atau kurus mempunyai bacaan kolestrol yang tinggi. Semuanya ini bergantung kepada gaya kehidupan dan cara permakanan kita.

Justeru itu marilah kita sama-sama mengawal tahap kolestrol dalam badan kita. Mencegah itu adalah lebih baik daripada mengubati.

Set Asas Kawal Kolestrol Anda

Omega Guard dan juga Phytocol-St merupakan set asas untuk membantu mengawal kolestrol dalam badan kita.

Set Asas Kawal Kolestrol Anda

Ini merupakan cara bagaimana kedua-duanya berfungsi memainkan peranan masing-masing.

Terdapat beberapa testimoni mereka yang telah berjaya menurunkan paras kolestrol dalam badan:

Set Asas Kawal Kolestrol Anda

Set Asas Kawal Kolestrol Anda

Oleh yang demikian cuba anda renung dan fikirkan nak simpan kolestrol jahat ni ataupun mahu singkirkannya. Pilihan terletak di tangan anda sendiri.

Untuk sebarang pertanyaan bolehlah memghubungi saya di talian ☎0193465419 Pengedar Shaklee Shah Alam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge